Finanţăm creativitatea
Open
Comunităţi
Inspiraţie
Mentori
Locuri de Muncă
Conţinut
Harta
Creativitatii
Forum
X
Finanszirozzuk a Kreativitást
Dolgozunk a Magyar nyelvű változaton és remélyűk hogy rövid időn belül elindityuk a hálón. A maga türelmét kérjük meg. Köszönjük szépen

Platformă de finanțare a afacerilor
demarat de Adrian Lungu
Expirat la Februarie 5, 2015
Noutăţi 4
Comentarii
"Shares"
"Likes" 1
Satu Mare
Tehnologie
Postează:
Panzer este o platformă de finanțare a ideilor de afaceri si a unor proiecte aflate în derulare prin cesionarea de acțiuni în schimbul resurselor financiare necesare dezvoltării pe termen mediu si lung. Susținem spiritele antreprenoriale si afacerile inovatoare în cadrul comunităților.
Demarat la Noiembrie 5, 2014
Platformă de finanțare a afacerilor
Data: Noiembrie 5, 2014
Ora: 04:30
Locaţie: Satu Mare

Equity Crowdfunding sau Finanțarea Afacerilor în cadrul Comunităților este o tendință care va creste în anii care vin, în mod constant atît ca influență cît si ca instrument financiar. Mobilizarea resureselor financiare în cadrul comunităților si mai ales înființarea Cooperativelor Financiare va aduce un suflu praspăt si necesar dezvoltării si utilizării capitalului uman, al inteligenței si a ingeniozității de care Romănia dă dovadă cu atâta sârguință în ultimii ani. Se va consolida astfel o alternativă la finațarea clasică si uneori depersonalizată oferită de institutțiile bancare, financiare sau de stat. Cooperativele Financiare formate din membrii ce împărtăsesc acealeasi viziuni despre afaceri si antreprenoriat, vor investi în idei de afaceri, în oameni care cred că în ei si care doresc să facă o diferență. Amazon, Apple, Dell, Google, Summify, Twitter si Facebook, toate aceste companii au pornit cu fonduri si sprijin din partea unor mentori si a unor comunități de investitori care au văzut în ideile lor, viziunea pentru viitor si mai ales binele social si al comunității.

Panzer va fi o extensie a platformei kazuu în care ne propunem să ducem spiritul investițional la o formă organizată în care să dăm glas dorinței de a deveni investitori în afaceri, site-uri sau produse revoluționare. Suntem fermi convinsi că odată ce vom consolida structura Panzer prin a oferi transparență, control si eficientizare, vom atrage creativitatea si ingeniozitatea Românească si că vom oferi un exemplu onorific piețelor deja consacrate, fie ele Scandinave, Berlineze, Londoneze, New York-eze sau Californiene. 

Realitatea ultimilor ani a arătat ca România a fost si este o resursă foarte prodigioasă în talente si ingeniozitate. Panzer îsi propune să dea acestei realități o relevanță financiară locală, personalizată si mai ales integrată aici, pe tărâmul frumuseții si ingeniozității mereu originale, România.

 

Panzer este o platformă pentru susținerea financiară a afacerilor.

Am structurat Panzer având în minte categorii de afaceri incluzând aici producții media, spectacole, emisiuni TV, Agricultură, Producție, Tehnologie sau Artă. Ne-am dorit să includem o gama cât mai variată si mai comprehensivă de domenii care să se adreseze unei palete cât mai largi de spirite antreprenoriale si mai ales idei de afaceri. Suntem talentați în diverse domenii iar creativitatea poate lua forme originale. În aceaasi măsură ne propunem să-i aducem pe cei care văd în Panzer o oportunitate de investiție, să participe la efortul antreprenorial si mai ales la dezvoltarea unui exemplu demn de urmat.

Vom demara formarea unor Cooperative Financiare (ne dorim ca termenul de Cooperativă să fie folosit în sensul bun al definirii, adică o comuniune de indivizi care împărtăsesc aceleasi idei, principii, interpretări si asteptări asupra realității) care să fie animate de un grup compact de indivizi ce-si propun să investească sume rezonabile în idei de afaceri care să le ofere atât posibilitatea de participa la un succes în afaceri, la consolidarea comunităților din care fac parte si mai ales să îsi diversifice portofoliile investite în categoriile incluse pe Panzer.

Fiecare membru va fi acceptat în urma unei selecții si/sau la recomndarea prietenilor kazuu sau Panzer. Sumele minime si pragul maxim pentru investiții vor fi stabilite pe parcursul dezvoltarii platformei Panzer. 

 

 

Criterii de selectare a proeictelor si a afacerilor spre finanțare

Transparența si tenacitatea în a analiza proiectele, vor fi doua chestiuni de la care nu vom face rabat niciodată. Vom cere celor care doresc să obțină finanțare prin intermediul Panzer să ne spună povestea demarării afacerii sau a proiectului, să ne prezinte un plan de afaceri detailat cu referiri clare la strategia de marketing, segmentarea pieții pe care o accesează, avantajul competitiv al produsului, tendințe în piață, competitori, caracteristicile pieții si poziționarea principalilor jucători, furnizori si clienți, standarde de calitate, principii si modalitățile de conducere si management, slarii, prețuri la servicii, materii prime, oportunități de a accesa piețe străine si lista ar putea continua mult si bine.

Ideea de bază este că vom dezvolta si aplica cu rigurozitate un sistem de colectare a datelor tehnice, a informațiilor de natură atât formală cât si informală care să ne ofere o imagine cât mai completă si detailată asupra proiectului sau afacerii depuse spre finanțare. Ne propunem astfel să construim o comunitate si mai ales Coopertive bazate pe încredere si sprijin reciproc.

Aspecte Legale si de Acționariat

Avem în vedere două variante pe car ele considerăm viabile în acest moment: prima ar fi să centralizăm culegerea si verificarea informațiilor la un sediu central iar semnarea si detalierea colaborarii să se realizeze la acealasi sediu; sau să încheiem contracte de colaborare cu tineri avocați din orase resedințe de județ si care să ne ajute să verificăm informațiile funizate pe proiecte si să finalizăm tranzacționarea sumelor financiare prin semnarea actelor aferente la sediul acestora.

Vom analiza cele două variante si vom decide în timp util care dintre cele două opțiuni este mai utilă si mai fezabilă pentru început. 

Acționariatul va atrage o implicare a finanțatorilor si a noastră în mod implicit, în dezvoltarea afacerii sau a proiectului depus. Cu toții ne dorim să creem o istorie de succes, un model de urmat si mai ales să aducem un profit investiției inițiale. Nu vom da curs naivității si usurinței în a cere fonduri. Vrem sa creem o platformă investițională diversificată care să aducă beneficii atât tinerilor cu un spirit antreprenorial cât si investitorilor dornici să sprijine atât financiar cât si personal aceste demersuri.

Vă propunem sa devenim părtasi la construirea platformei Panzer. Mai avem multe aspecte de lămurit, chestiuni de detailat si mai ales să convingem că merită să demarăm acest efort. Suntem încrezători si vom face tot ceea ce ne stă în putință să facem Panzer o platformă investițională de succes. 

 

Riscuri, Incertitudini şi Improbabilităţi
Considerăm că riscurile se vor regăsi în concretizarea platformei legale de validare a contractelor si parteneriatului prin Panzer.
Vedem probabilitățile ca fiind venite din partea tehnică a site-ului, cele legate de coduri, algoritmi si design.
Avem cîteva incertittudini legate de cadrul legal pe care să îl luăm in considerare pentru validarea contractelor semnate de către deținătorii afacer.
Completări
Comentarii, Opinii şi Păreri
0.00
Lei
donaţi, din 5621 sumă propusă
0
Susţinatori
0
zile ramase
Proiect demarat de:
Adrian Lungu
Satu Mare , Regiune
Demarat la Noiembrie 5, 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi un colaj foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele de socializare.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi un colaj foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele de socializare. În plus le vom trimite si mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm ca apreciem efortul si dedicația pentru acest proiect.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi un colaj foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele de socializare. În plus le vom trimite si mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm ca apreciem efortul si dedicația pentru acest proiect.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi un colaj foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele de socializare. În plus le vom trimite si mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm ca apreciem efortul si dedicația pentru acest proiect.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi pe lîngă colajul foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect, si posibilitatea de a sta de vorbă pe Skype cu unul dintre membrii fondatori kazuu. De asemenea le vom menționa numele pe rețelele de socializare. În plus le vom trimite si mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm ca apreciem efortul si dedicația pentru acest proiect.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi colajul foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele, le vom trimite mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm încă o dată faptul că apreciem efortul si dedicația arătată acestui proiect. Si ca să punem puțin piper în salată, la cerere vom purta discuția pe Skype într-o cafenea din Brooklyn, New York.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi colajul foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele, le vom trimite mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm încă o dată faptul că apreciem efortul si dedicația arătată acestui proiect. Si ca să punem puțin piper în salată, la cerere vom purta discuția pe Skype într-o cafenea din Brooklyn, New York.
Termen Aproximativ: Iunie 2014
0 Finanţatori
Celor care vor dona această sumă le vom oferi colajul foto cuprinzînd ipostaze cu membrii echipei kazuu lucrînd la proiect si de asemenea le vom menționa numele pe rețelele, le vom trimite mesaje personalizate de mulțumire sa arătăm încă o dată faptul că apreciem efortul si dedicația arătată acestui proiect. Si ca să punem puțin piper în salată, la cerere vom purta discuția pe Skype într-o cafenea din Brooklyn, New York. Am vrea în acelasi context să fim recunoscători si vom oferi un obiect la alegerea finanțatorului, care să aibă înscrisuri cu New York si numele personal brodat.
Termen Aproximativ: Iunie 2014