Finanţăm creativitatea
Open
Comunităţi
Inspiraţie
Mentori
Locuri de Muncă
Conţinut
Harta
Creativitatii
Forum
X
Finanszirozzuk a Kreativitást
Dolgozunk a Magyar nyelvű változaton és remélyűk hogy rövid időn belül elindityuk a hálón. A maga türelmét kérjük meg. Köszönjük szépen

Ideea Kazuu
Crowdfundingul este o metodă alternativă de finanţare care se bazează pe donaţiile venite din partea membrilor comunităţii şi care doresc să sprijine financiar proiecte de demarare a unei afaceri de artizanat, a unui produs electronic, piese de teatru, album muzical sau a unui demers social.
Ca şi metodă de finanţare, crowdfundingul a prins un avânt foarte mare în ultimii 5 ani în SUA, Anglia şi Europa de Vest, reuşind să mobilizeze resurse financiare considerabile, să susţină demararea unor proiecte creative şi mai ales să atragă susţinerea şi sprijinul comunităţilor în promovarea spiritului antreprenorial.
România dispune de resurse inepuizabile în Creativitate şi Ingeniozitate. Ne-am decis astfel să ne aducem şi noi contribuţia la promovarea crowdfundingului în România şi am construit platforma kazuu.ro similară platformelor consacrate kickstarter.com şi indiegogo.com.
Am adăugat, în plus faţă de acestea, modulele Forum, Web Enciclopedia şi Harta Creativităţii, prin care ne-am propus să impulsionăm partea de comunicare dintre membrii kazuu şi mai ales am inclus posibilitatea donaţiilor prin moneda virtuală Bitcoin.
Denumirea platformei este o derivare a unui şir de discuţii avute cu prieteni rămaşi în ţară şi care au spus în mare majoritate că nu este “cazul” pentru a demara încă o platformă de crowdfunding în România. Am decis să ne incercăm norocul şi am spus că este de fapt “kazuu” să ne aducem şi noi contribuţia, nu doar la promovarea conceptului de finanţare alternativă, ci şi la stimularea spiritului antreprenorial Românesc.
Iată cum vedem demararea procesului de creativitate antreprenorială:
Demararea unei afaceri sau a unui proiect presupune mai mult decât resurse financiare. E nevoie dededicaţie si pasiune, know how şi mai ales susţinerea comunităţii în dezvoltarea demersului antreprenorial. Spaţiul digital oferă oportunităţi destul de numeroase şi eficiente în promovarea unei afaceri sau a unui produs. Diferenţa o vor face prietenii, cunoscuţii şi toţi cei care au văzut proiectul ca fiind unul interesant şi de viitor. Aceştia vor da acel dram de originalitate şi personalizare necesar succesului căutat.
Kazuu.ro işi propune să ofere o oportunitate şi o platformă care să impulsioneze comunicarea, finanţarea si mai ales cooperarea în rândul celor care văd in Crowdfunding o opţiune de afirmare a spiritului antreprenorial
Ne propunem de asemenea să motivăm lideri de opinie, companii, branduri, organizaţii şi instituţii săsusţină demersul nostru in promovarea Crowdfundingului şi a finanţării alternative a creativităţii şi ingeniozităţii antreprenoriale Româneşti. Vedem şi cunoastem istorii de succes ale unor antreprenoricare au construit afaceri de succes, au lansat branduri de renume şi mai ales organizaţii care promovează in mod activ “Binele Social”. Elementul de legatură în acest peisaj este pasiunea şi dorinţa de a construi lucruri şi a oferi oportunităţi de afirmare şi altor persoane animate de spiritul creativităţii.
Vrem să promovăm Creativitatea şi Crowdfundingul ca şi incercări de a imbunătăti realitatea Românească.
Aceasta este ideea în care credem şi care ne motivează.