Finanţăm creativitatea
Open
Comunităţi
Inspiraţie
Mentori
Locuri de Muncă
Conţinut
Harta
Creativitatii
Forum
X
Finanszirozzuk a Kreativitást
Dolgozunk a Magyar nyelvű változaton és remélyűk hogy rövid időn belül elindityuk a hálón. A maga türelmét kérjük meg. Köszönjük szépen

Forum: Idei care merită împărtășite.
Postează
Postează
Lungu Adrian
de Stiut
Jenny Lefcourt a pornit weddingchannel.com dintr-o pasiune pentru lucrurile bine facute. Ceea ce a ajutat-o sa stringa banii necesari pentru finantarea conceptuui este naivitatea cu care a crezut ca lucrurile sunt uneori foarte usor de realizat.

http://onforb.es/1QfJ2dP

Lungu Adrian
de Stiut
E interesant ca in ultima vreme am citit un numar mare de articole despre imbunatatirea eficientei la locul de munca. Ideea de mai js in schimb este superba fiindca te impinge sa faci lucrurile cut de repede posibil, sa nu mai pierzi timp sarind de la o pagina la alta, asa s atreaca timpul...

http://bit.ly/1SqbkTe

Lungu Adrian
de Stiut
Cuvintele sunt de prisos.

http://entm.ag/1TOveqo

Lungu Adrian
de Stiut
Spiritul antreprenorial este o incarcère de a demonstra tuturor cit de pasionat si de increzator esti in ideea ta. Baietii din articolul de mai jos au sarin din exec in exec, pina au result. Suna cam cliche.... insa uneori este adevarat.

http://read.bi/20kWgFv

Lungu Adrian
de Stiut
Am dat paste articolul de mai jos in care Business Insider ne povesteste despre un tinar extrem de pasionat si determinat nu doar sa devina dascal ci si sa ofere tutor un model de reusita atit pe plan financiar cit si pe plan personal.
Acesta este Temper Thompson.

http://read.bi/1mou1bL

Lungu Adrian
de Stiut
Desi nu sunt primul serviciu de agest gen din US, cei de la Sprig au reusit sa isi spuna povestea intr-un mod foarte interesant si unic in felul lui. In plus marea majoritate a celor care lucreaza la retete si modalitatile de distribuire sunt fete tinere si motivate sa aduca retete unice si sanataose pe masa cit mai multor corporatisiti.

http://bit.ly/1NEpZ52

Lungu Adrian
de Stiut
Lista e pe jumatate interesanta, as zice ca unele idei sunt supra evaluate si finantarile sunt mult prea mari.
Spuneti si voi...

http://read.bi/1JK15WT

Lungu Adrian
sa Stiu
Harvard Business Review a promovat recent exemplul unei company care a reusit sa stabileasca un record in loialitatea angajatilor fata de brand-ul companiei si valorile pe care le promoveaza. In ultimii 33 de ani doar 7 manageri au parasit compania de buna voie. Si discutam aici de un fast food in Tennessee...

http://tinyurl.com/jh7bmfq

Lungu Adrian
pt Proiect
Fontus este o idee geniala. Te dai cu bicicleta si Fontus te ajuta sa "stringi" apa din aer, apa pe care poti mai poi sa o bei cu incredere ca iti vei improspata si reinvigora energia de care ai nevose sa pedalezi.
Suna interesant cind citesti pentru prima oara articolul, insa trebuie s arecunosc ca pe cit de simpla pe atit de geniala ideea pare a fi.
Dati-va si voi cu parerea...

http://tinyurl.com/jreesc3

Lungu Adrian
de Stiut
Minimalismul a devenit un trend foarte indragit in ultima vreme mai ales in design. Fie ca vorbim de mobilier, functionalitate sau simplu practicalitate, minimalismul este o exprimare simpla si frumoasa a creativitatii. Iata mai jos un exemplu interesant demn de citit.

http://tinyurl.com/z7sbbax

Lungu Adrian
de Stiut
Dana e free e fort bine promit inca daca mai e si de la Google nu poti decit sa profiti de oferta. Personal cred ca in viitorul paropiat daca nu ai deep learning incadrat in back end-ul site-ului tau, cam vei care-va-sa-zica limitat la resurse.

Lungu Adrian
Ajutor
Co-workingul este deja un concept demonstrat care isi arata de multe ori beneficiile pentru tinerii care doresc sa demaraze o afacere sau sa construiasca un prototip pentru un produs.
Nu putem decit sa dam si noi vorba mai departe si sa promovam efortul si mai ales dorinta de de a sustive efortul antreprenorial.

Lungu Adrian
de Stiut
Tomcat ce civisme zilele acestea de BricoHub un demers care se dourest a fi o platforma de sustinere si promovare a mestesugarilor, a celora care doresc sa construiasca lucruri si sa aduca idei la realitatea unui produs final.
Sunt un sustinaor fervent al spiritului antreprenorial si al crowdfundingului, si mai ales al promovarii creativitatii Romanesti in orice forma si substant

www.bricohub.ro

Lungu Adrian
de Stiut
Echipa Universitatii din Tirgoviste a obtinut un loc fruntas la concursul de microrobotica desfasurat la Seattle. Si cred ca Romania merita asemenea succese nu doar pentru a reitera inteligenta Romaneasca, ci mai mult, pentru a motiva spiritele creative si antreprenoriale de pe plairuile mioritice. Spiritul antreprenorial va aduce nu doar bunastare ci si demolarea inegalitatii economice. Asa, incetul cu incetul.

Lungu Adrian
sa Stiu
Wall Street Journal Wine Club ofera spre vinzare un Sauvignon Blanc din Sebes, produs de Lorena Deaconu. Cuvintele sunt de prisos. Azi a fost o zi foarte frumoasa sa vad un vin Romanesc oferit spre vinzare cunoscatorilor...

Lungu Adrian
pt Proiect
Sase tineri din boston, absolventi de scoli de prestigiu, au ales sa se angajeze la start up-uri mici, care la acea vreme ofereau doar o promisiune de a vaea succes. Ani mai tirziu, spiritul antreprenorial a triumfat si cei sase tineri s-au regasit in posturi de invidiat lucrind pentru comapnii evaluate la miliarde de dolari.
SUNA poate iesit din rutina cu care ne-am obisnuit, si poate parea nebunie curata....
Insa nu se stie niciodata.

Lungu Adrian
de Stiut
Un grup de tienri americani au pornit intr-o expeditie feroviara prin care doresc sa traverseze America in lung si in lat, sa cunoasca oameni creativi si sa incerce sa aduca cit mai multa inspiratie si creativitate in comunitati mici si mari. O idee salutara, simpla si foarte desteapta. Spiritul antreprenorial trebuie sa primeze!

Lungu Adrian
de Stiut
In curind Facebook va primi permisiunea de a deveni institutie bancare in Iralnda. Paragraful urmator spune tot despre potentialul Fcaebook de a ajunge prima bonca mondiala fara comisioane: "But, the world is changing. In the next five years, nearly every person on the planet will have access to the Internet. By 2019, Ericsson predicts there will be 5.9 billion smartphone users worldwide. When every family on the planet has access to a smartphone with fast Internet, the paradigm changes. The idea that we still need physical banks, plastic cards, and paper money fades away. It’s already starting to occur. Over the Chinese New Year holiday in February, WeChat users sent over 1 billion “red envelopes” filled with e-money to other users."

Lungu Adrian
de Stiut
Desi nu pot spune ca am tot timpul bani in buzunar, uneori se mai intimpla sa am maruntis pe care l-am strins in doua trei zile. Cineva a avut ideea superba de a face un automat prin care maruntisul din buzunar se transforma in suma trimisa prin PayPal, credite Skype sau Starbucks. Adica te poresti asa pe strada si te gindesti: am 3 banuti in buzunar ce ar fi sa ii trimit prietenului meu Gigel cel Harnic s aaiba si el de un Cico....
Inc ao dovada a virtualizarii pietii monetare...

Lungu Adrian
de Stiut
Moneda virtuala este o oportunitate enorma pentru viitor, pentru economia mondiala si mai ales pentru toti antreprenorii care doresc sa imbratiseze tendintele non-bancare. Gemenii Vinkelvoss initiatorii ideii Facebook au investit deja resurse financiare si umane f mari in Bitcoin. Este timpul ca si MIT sa se alinieze efortului de validare si consolidare a monedei virtuale. Gata cu banii de hirtie si/sau metal. Ce e mai frumos: gata cu comisionale ebancare!

Lungu Adrian
de Stiut
Era timpul ca cineva sa spuna clar si simplu ca Pamintul devine suprapopulat si ca devine din ce in ce mai saracit de resursele naturale si minerale care au sustinut viata de citeva milenii incoace. Sa presupunem ca am ajuns la momentul claritatii si recunoastem acest adevar. Putem oare face ceva in privinta asta, putem sa mobilizam resursele de care avem nevoie pentru a ajuta planeta sa supravietuiasca. Nu est scopul in sine mult prea mare astfel incit nu vedem cum noi, ca simpli indivizi am putea face ceva care in aceasta privinta.... Oricare ar fi raspunsul si dilema, cred ca daca fiecare dintre noi ne-am gindi la acest lucru, am putea in timp face o diferenta, asa cum va fi ea...

Lungu Adrian
de Stiut
Se spune ca oamenii de succes dau dovada de determinare, consecventa, emotivitate si recumostinta, toate acestea intr-o masura mult mai mare decit oamenii obisnuiti, sau cei pentru care rutina a devenit obositaore se de nesuferit.
Ar trebui sa ne intrebam in ce masura oamenii de succes, antreprenorii au aceeasi calitati ca si cei care au o slujba asigurata, un venit decent, o casa deja cumparata si NU datorii la banci.
Vorba proverbului, depinde cine intreaba.

Lungu Adrian
de Stiut
Mentionam acum citeva zile de Bitcoin si de avintul pe care oneda virtuala l-a luat in ultimii ani. Lansarea ei a fost "anonima si cu un scop social" adica neatasata unei corporatii mari, financiare sau comerciale. Citeam acum citeva ore ca Ether va fi o noua moneda virtuala care se doreste a fi o alternativa a Bitcoin, si care are in spate doua companii de renume mondial in IT si Inovare. Chiar daca proiectul nu va trai mai multe de trei ani, trendul si strategia de eliminare a banilor tipariti este din ce in ce mai prezenta. Aviz celor care stiu sa scrie coduri pentru aplicatii.

Lungu Adrian
de Stiut
De cind trimiterea unui mesaj a devenit atit de practic si de usor, mesageria a devenit un sport cotidian. Sa trimiti 2-300 de mesaje pe zi e ceva normal chiar si pentru un incepator. Acum insa avem nevoie de ceva mai cu substanta si cu semnificatie mai mare si uite ca am ajuns sa trimitem gif-uri care sa reliefeze starea moastra de spirit. Si stau sa ma intreb, simplu si la obiect: Unde a ramas conversatia clasica intre doua persoane fata in fata? In orice caz, cu putina ambitie si cu un algorithm care sa interpreteze textele scrise, un mime add la orice aplicatie de mesagerie poate deveni o sursa de bani destul de frumusica.

Lungu Adrian
de Stiut
Charles Arntzen a fost declarat unul dintre cei mai creativi oameni din lume. A avut o idee foarte simpla si geniala in acelasi timp, si anume s-a reintors la natura pentru a cauta leacuri impotriva unei maladii pentru care nu nu existau vaccinuri Ebola. S-a dovedit ca si Guvernul SUA a apreciat atit de mult reusitele lui Charles incit a decis sa investeasca peste 100 milioane USD in Pharming si asta pentru a sustine inovarea si progresul, pornind de la natura. Asa cum o faceau si bunicii nostrii.

Lungu Adrian
sa Stiu
In ultimii ani Bitcoin - o moneda virtuala - a prins un avint destul de mare avind la baza interesul baietilor financiari fata de orice lucru nou care la un moment dat ar putea aduce bani cu nemiluita. In ultimul an insa Bitcoin a intrat in hibernare. Nu se mai discutaa asiduu in presa, nu mai conventii la fiecre colt de strada? Oare de ce? In orice caz, cine vrea sa fie cun pas inainte ar trebui sa dezvolte site-uri si aplicatii care sa serveasca folosirea monedei virtuale. Asta pentru ca marketplace-ul adica piata va fi eeeeenorma.

Lungu Adrian
sa Stiu
Un tip destept a inventat o banca de sezut care sa ne ajute sa intram intr-o conversatie libera cu strainii care stau ca si noi, pe aceeasi banca. La inceput am zis ca este o idee deloc interesanta, bancile parctic sunt indirect un mod de a interactiona cu oamenii. Insa daca stau mai bine sa ma gindesc, in ziua de azi chiar avem nevoie sa lasam la o parte device-urile super destepte si sa revenim la lucrurile simple si de baza: conversatia care ne poate aduce un element de surpiza in viata cotidiana.

Lungu Adrian
de Stiut
Compania de ceaiuri racoritoare fara zahar "Brisk" s-a gindit sa reinventeze roata Marketingului si sa lanseze impreuna cu compania Mishka, un venture care s aimbine animatia, creativitatea si mai ales brandurile aferente celor doua companii. o tactica destul de des intilnita in ultima vreme, si care tehnica se bazeaza pe o idee foarte simpla: int-ro coietate digitala cu foarte mult zgomot irelevant, animatia prinde culoare si atrage interes.

Lungu Adrian
de Stiut
Designul a fost intideauna o industrie si un domeniu in care simplicitatea a dat glas inovatiei. Vedem cum mobilierul de birou este reinventat, spatiile de lucru sunt rearanjate si spatiile verzi din jurul cladirilor de birouri sunt re-imaginate. Cel mai mult am fost insa fascinat de imaginatia de care design-erri dau dovada in onturarea formelor obiectelor de uz casnic/birou. Sunt un mare admirator al cafelei de buna dimineata si sustin cu tarie si pasiune ca o ceasca/cana de cafea care arata bine imi va face ziua mai frumoasa.

Lungu Adrian
de Stiut
In medie fiecare dintre noi petrece citeva ore sezind fie la servici fie acasa in fata televizorului. Corpul devine din ce in ce mai obisnuit cu starea de inactivitate si uite asa parca simtitm ca imbatrinim mai repede. Solutia de mai jos este pe cit de simpla pe atit de ingenioasa si in plus arata si foarte bine ca si design.

1 - 2 - Next
WEB
ENCICLOPEDIA
Lucruri, idei îndrăgite
Adrian Lungu
Universitare
Satu Mare, Transilvania
Realitatea Virtuala
Mark Zuckerberg a facut o prezentare de milioane zilele acestea, in care isi asternea de fapt covorul catre masa de prinz a celor de la Google. Vrea, cu toata puterea sufletului sa ia din cota de piata a Youtube in ceea ce priveste publicitatea pe materiale video, si ca sa arate ca stie ce vorbeste, a pomenit se de Realitatea Virtula acare va cistiga cote de piata foarte mari in urmatorii cinci ani. Iar pentru urmatorii 4 ani, Facebook va face tot posibilul sa arate celor care isi fac publicitate pe Youtube, faptul ca Facebook atrage din ce in ce mai multi privitori catre un newsfeed din ce in ce mai depersonalizat.
Luca Marcel
Universitare
Satu Mare, Maramures
TinTag
TinTag este un efort al unui grup de tineri întrrepinzători Clujeni de a se lansa pe piața device-urilor pentru items tracking.
Designul gadgetului arată foarte bine iar video-ul de prezentare este făcut profesionist.
De curând și-au lansat și campania de Crowdfunding pe Indiegogo si speră să stringă sumele necesare pentru finanțarea procesului de manufacturare.
Am facut gestul de a răspândi vorba despre efortul lor și așa cum stă bine, voi dona și eu pentru a susține spiritul antreprenorial și mai ales ingenuitatea Românească.
Adrian Lungu
Universitare
Satu Mare, Transilvania
The Networked Economy
Am trecut de la Internet of things, la sharing economy si alum ama juns la network economy care în principiu însumează taote conceptele menționate mai sue. Și putem vedea în această nouă interpretare o oportunitate de a face experiența consumatorilor cât mai comprehensiva, mai ușoară și mai simplă. În oceanul de oferte din ziua de azi, interesul și atenția membrilor trebuie atrase ți menținute în mod cât mai original și mai intuitiv.